Demensramt
     
 

Demensramt

 
 
Livet med demens
 
 


Mange af de mennesker, som er tilknyttet Kallerupvej, har fået stillet en demensdiagnose tidligt i sygdomsforløbet. De er fra 40-85 år og har problemer med hukommelse, initiativ og orientering. Flere har problemer med genkendelse og med at finde de rette ord. Disse funktionsændringer gør, at deres familie-, hverdags-, arbejds- og fritidsliv ændres.

 

Både før og efter diagnosen er stillet er der mange tanker og følelser i spil. Nogle oplever lettelse ved at få at vide, hvad man fejler. Andre føler sig fortabt og oplever at have fået en dom. Der er mange ting at forholde sig til.

 

Vil du vide mere om demens,
så klik ind på Nationalt Videnscenter for Demens...

 

De fleste under 65 år har måttet stoppe deres arbejdsliv. Fritidslivet er på standby, da de ikke længere formår eller magter det samme som tidligere.

For denne gruppe af tidligt demensramte og deres familie er der pt. ikke mange tilbud, som kan forbedre deres livsindhold eller livskvalitet.

 

Ønsker at være aktive og deltage i samfundslivet

De fleste, der har fået demens, har stadig et stort ønske om og behov for at være aktive samfundsborgere og dyrke deres interesser på lige fod med andre i samfundet.

 

- Det er meget vigtigt, at også de mennesker, der har fået demens, har mulighed for at få et liv, hvor de føler sig som ligeværdige og accepterede samfundsborgere, der har noget meningsfuldt at bruge livet på. For nogle kan det være at dyrke idræt og motion. For andre kan det være at deltage i kreative aktiviteter eller gå til foredrag og undervisning. Og for andre igen kan det være at tage del i samfundsdebatten.

 

På Kallerupvej har vi forskellige tilbud til dig, der har demens og din familie.

Der er rådgivning, oplysning og forskellige aktiviteter, som kan støtte og træne fysiske og sociale færdigheder. Du kan vælge de aktiviteter, der giver dig mening og passer ind i dit liv.

 

  

På de næste sider kan du møde forskellige demensramte, der er tilknyttet Kallerupvej og læse om deres tanker og erfaringer i livet med demens.

Klik ind her og læs om "Livet med demens".

 
     
     

 

Tilbage til Forside
H

Nyheder

21. november 2018

Aktivitetskalender

Se eller download aktivitetskalenderen for december 2018 til februar 2019. Klik på "Læs mere"


14. november 2018

SyngSammen

Se information om SyngSammen. Klik på "læs mere"


7. november 2018

Kallerup Aftenskole

Se eller hent kursusfolderen for vinteren 2018/2019 Klik på "læs mere"


Alzheimer avisen

Seniorhus Odense

Alzheimerforeningen

 

Mød os på Facebook

 
  www.kallerupvej.dk - Kallerupvej 58 - Tlf. 6619 4091 - 5230 Odense M
Email: kallerupvej58@gmail.com